Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Απλό Κέικ Κακάο

Υλικά:

  • 410 γρ. ζάχαρη την οποία έχουμε αλέσει στο multi
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη βανίλια και ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει κι αφού το βγάλουμε από τη φόρμα, το πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου