Απλό Κέικ Κακάο
Υλικά:
- 410 γρ. ζάχαρη την οποία έχουμε αλέσει στο multi
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 6 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη βανίλια και ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει κι αφού το βγάλουμε από τη φόρμα, το πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου