Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κέικ με γλάσο Σοκολάτας

Υλικά
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ.αλάτι

  • Για το γλάσο
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε σε μπολ τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 3΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για άλλα 3΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο:
Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι αφού την έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
Τοποθετούμε το κέικ σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου