Υλικά
- 1 φλ.τσ. σπορέλαιο
- 1+1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
- 1 φλ.τσ. τρμμένα καρότα
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γάλα
- 20 αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο αλέυρι που φουσκώνει
- 4 αυγά
- 1 κουβερτούρα 125 γρ. σε κομμάτια
- Ξύσμα πορτοκάλι
- 5 καροτάκια μικρά και άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τούς κρόκους, το αλεύρι με το μπέκιν και την βανίλια ,το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γάλα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το καρότο και μετά χτυπημένα καλά τα ασπράδια. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα ,κομμένη με το μαχαίρι.(κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα)
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα (λαδομένη και αλευρωμένη)
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς 40 λεπτά και άλλα 15 στους 180 βαθμούς.
- Αφού κρυώσει το κέικ μας το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
- Βράζουμε τα ξεφλουδισμένα μικρά καροτάκια σε νερό. Μόλις μαλακώσουν και σωθεί το νερό προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη και τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα να καραμελώσουν. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πασπαλίζουμε με άχνη το κέικ, στολίζουμε με τις ροδέλλες των καρότων και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου